Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

حجت‌الله طاهری کارگردان مستند نیمه بلند «مرغ آتش» که در چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت شرکت دارد، با اشاره به ایده پردازی این اثر سینمایی به خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: در ارتباط با مستندهای زیست محیطی و حیات وحش، این محیط زیست است که خودش پیشنهاددهنده است. ضمن این که مستندسازان این‌گونه سینمایی و من به شخصه معمولا سوژه هایی را برای فیلمسازی پیدا می‌کنیم، پژوهش هایی مرتبط با آن ها انجام می‌دهیم و سعی می کنیم حمایتی را هم برای ساخت جلب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

وی درباره علت زمان‌بر شدن ساخت مستند «مرغ آتش» که از سال ۹۲ تا ۹۹ به طول انجامیده است، توضیح داد: این فیلم در منطقه ای بین آبادان و تالاب شادگان که رفتن به آن سخت است، می‌گذرد. منطقه‌ای حفاظت شده که برای رسیدن به آنجا باید از مرزبانی آبی رد می‌شدیم و این فرآیند سخت بود. همچنین از منظر حفاظت شده بودن آن منطقه باید نیروهای محیط زیست با ما همراه می شدند. هماهنگ شدن هر دوی این عوامل و کوتاه بودن فصل زادآوری فلامینگوها که دو بار در سال است، باعث می شد تا نتوانیم پیوسته و مدت زمان طولانی تصویربرداری کنیم. در هر سفرمان به منطقه دو روز فیلمبرداری می‌کردیم و مجموعا ۴ روز در سال ضبط داشتیم؛ ‌برای هر ۲ روزش روز ممکن بود یک تا دو هفته انتظار بکشیم. البته این مستند با ۱۶ دوربین ساخته شده است و این تعداد دوربین خلأ و کم بودن تعداد روزهای ضبط را جبران می‌کرد.
وی ادامه داد: از طرفی دیگر معمولا کارهای حیات وحش تولیدشان طولانی‌تر از سایر آثار است و کمتر از ۴ سال تجربه نشده اند. کارهای قبلی من هم همین میزان معمولا زمان برده اند.  

 

 

طاهری با بیان این که فیلم های مستند زیست محیطی لزوما نباید هشدار دهنده باشند، بیان کرد: در تجربه مستند «مرغ آتش» نمی توانم بگویم که قرار بوده درباره یک موضوع هشدار بدهیم. بلکه ما زیست بوم و محیطی را معرفی کردیم که وجود دارد. گونه ای که البته ما به عنوان مستندساز کشف نکرده ایم اما در جریان این فیلم رفتارهایشان را ضبط کردیم و ویژگی هایی را که خود متولیان محیط زیست از آن بی اطلاع بودند. 
وی خاطرنشان کرد: در این فیلم آبشارهایی در دل دریا دیده می شود که ناشناخته مانده اند و می تواند جاذبه توریسی باشد و درامدهای زیادی برای منطقه به بار بیاورد. این آبشارها روزی دو بار دیده می شوند و به طور کلی تلاش‌مان این بود که مستند تصاویر بدیع و حال خوبی به مخاطب بدهد.
این مستندساز با اشاره به اینکه در جریان این مستند دغدغه‌ای انسانی را نیز خود در مقام راوی فیلم مطرح کرده است، گفت: مستند زیست محیطی قرار نیست لزوما نقادانه باشد. می تواند حیات وحش صرف باشد و نتیجه گیری نکرده و به اطلاعات بیننده اضافه کند. مستند «مرغ آتش» بیشتر به این سمت گرایش دارد اما من به شخصه سعی کردم با روایت در فیلم اطلاعات جدید درباره فیلمسازی بدهم. خودم راوی فیلم هستم و این مساله را مطرح می‌کنم که آنطور که باید به عنوان فیلمساز از تماشای طبیعت لذت نمی‌برم.

 

 

* مستندساز حیات‌وحش مانند دیگران از طبیعت لذت نمی‌برد
وی در پاسخ به این که آیا به این دغدغه انسانی در فیلمش پاسخ می‌دهد یا نه، عنوان کرد: بله، این دردسرهای فیلمسازی است که باعث می شود در جریان مستندسازی از طبیعت آنطور که باید لذت نبریم. بستن کادر مناسب و اتفاقاتی که برای تجهیزات می‌افتد و طولانی شدن زمان تولید و مشکلات در مسیر همه و همه می تواند مسبب باشد و من به بخشی از آن ها همزمان با نمایش تصاویر فلامینگوها اشاره می کنم. 
طاهری در پاسخ به این که چه ربطی میان به تصویر کشیدن گونه‌ای جانوری و طرح دغدغه های فیلمسازی در «مرغ آتش» می‌توان پیدا کرد، توضیح داد: این ماجرا تاکنون برای بینندگان مستند آزاردهنده نبوده است و اگر انتقادی هم نسبت به «مرغ آتش» مطرح شده درباره این مساله نبوده است. با همزمانی این دو در فیلم، بیشتر قصد داشتم تا هم متفاوت از آثار قبلی ام عمل کنم و هم این که یک دغدغه و چالش مطرح شود، مساله ای که توجه به آن ضرورت دارد. 
چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت به دبیری محمد حمیدی مقدم ۲۵ آذر تا ۲ دی ماه به صورت آنلاین در سامانه های هاشور، فیلیمو، نماوا و تیوا برگزار می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست حجت الله طاهری مستند مرغ آتش فلامینگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۰۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد

به گزارش قدس خراسان، مهدی یزدان اظهار کرد: پاکسازی منطقه چهلمیر همراه با پیاده روی با حضور دوستداران محیط زیست در راستای افزایش مشارکت مردم در امر حفاظت از محیط زیست و فرهنگ سازی برای حفاظت از انفال به مناسبت هفته زمین پاک و در راستای اجرای پویش «مسیر سبز _ ایران پاک» برگزار شد.

وی با اشاره به مشارکت دستگاه‌هایی از جمله آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر، منابع طبیعی و آبخیزداری در پاکسازی تندوره بیان کرد: علاوه بر این افزون بر ۲۰۰ نفر از گروه‌های خود جوش مردمی در این زمینه همکاری کردند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: این اقدام ارزشمند در هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین»، به منظور حفظ طبیعت و پاکسازی محیط زیست به عنوان یک فرهنگ عمومی صورت گرفت.

یزدان جو گفت: در این ویژه برنامه محیط زیستی بخش قابل توجهی از مسیر دره چهلمیر که زیستگاه گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، قوچ و میش، کل، بز و گربه سانان و پرندگان ارزشمند است، پیمایش و پس از پیاده روی سبک، پاکسازی و حجم زیادی از پلاستیک‌ها و زباله‌های رها شده در طبیعت و رودخانه چهلمیر جمع آوری و پاکسازی شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آبرسانی به وحوش منطقه حفاظت شده پروند سبزوار آغاز شد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم سبز
  • ‌ پایتخت زیست‌محیطی آسیا مرهون تلاش پاکبانان است
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین
  • حمله خرس به دامدار ایلامی و تلف دام‌هایش
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود